Regisztráció
Elfelejtette jelszavát?
Hírek
Időjárás
Weather by Freemeteo.com
Szervezők
Támogatóink


Partnerek


Névnap
2019. október 14.
hétfő,
Helén napja van.
Pontos idő:
[]

Kezdőlap

egyeskő

Kedves Érdeklődő!

A bejelentkezés a túrára a lap alján lehetséges.

A természetjárás, teljesítménytúrázás népszerűsítése érdekében és a Gyimesi havasok, valamint a Csíki havasok megismerésének céljából a Csíkmenasági Közbirtokosság támogatásával 21. alkalommal kerül megszervezésre az Egyeskő 60 teljesítménytúra.

Időpontja 2019.október 4 - 6.

Ez időszakban még valószínűleg száraz időben lehet a gerincen gyalogolni, bár az idő lehet mostoha is, hóval (mint az elmúlt évben például), széllel, köddel, viharral.
A nap rövidsége miatt egy éjszakát alszunk a Csiki havasokban saját sátorban.
Mindenki csak saját felelősségére indul és viszi minden szükséges felszerelését. Kivételt képez a sátor, amelynek a szállítását mi vállaljuk a túra nagyobb szakaszán.
Túrából a megfáradt vagy sérült résztvevőnek több helyen lehetősége van kiszállni, ahonnan autóbuszt, vonatot vagy más alkalmatosságot vehet igénybe. A turistajelzés hiányos vagy nincs, ezért szükséges iránytű, GPS, bár a túra nagyrészt szekérúton halad és gerincen. Eltévedési helyeken, útelágazásoknál narancssárga színű jelzések segítenek a helyes utat tartani.

A teljes táv: 59 kilométer hosszú, amely a Keleti Kárpátok főgerincének egy szakaszán halad végig.
Szintidő: 16 óra.
Teljes emelkedés: 2378 m.
Útvonal: Csíkmenaság (822m) > Hallgató domb (1101m) > Szellő (1496m) > Gyimesi hágó (1168m) >  Szép-havas-Szentlélek kápolna (1345m) >  Kőnyak (1315m) > Utasalj-tető (1256) >  Lóvészi átjáró > Bodor vész (1382m). Majd a második nap Naskalat-Kondra kereszt (1505) > Terkő-nyereg (1305) > Öcsém (1707m) > Egyeskő menedékház (1504m).

Online térkép és GPS track letölthető ITT

Indítás szombat reggel 6:30-7:30 óra között, vasárnap reggel 7:00-8:00 között.

Elszállásolás első este a csikmenasági iskolában illetve saját sátorban, második este saját sátorban a gyimesi havasokban, Bodor vész-ben.

Pénteken este 20:30 órai kezdéssel van a megnyitó, majd a technikai megbeszélés.

Csíkmenaság megközelítése személyautóval vagy a Csíkszeredából induló autóbuszjáratok valamelyikével lehetséges.
Csikszereda - Csíkmenaság útvonalon, hétközben: 6:00, 7:30, 12:00, 14:30, 16:00, 20:30
Járat üzemeltető: OPEN WORLD KFT. T: 0744 598 024, csíkszeredai buszállomás elérhetősége: az
ITTENI webcímen, illetve a +4(0) 736 004 343. telefonszámon lehetséges.

Fontosabb kellékek:
- túrabakancs
- az évszaknak megfelelő öltözet (tudnunk kell, hogy ebben az időszakban az éjszakai hőmérséklet akár nulla fok Celsius alá is eshet.)
- esőkabát, poncsó
- élelem a túra idejére
- hálózsák, derékalj, sátor
- kulacs vízzel, elemlámpa
- térkép a Csíki-Gyimesi havasokról valamint a Nagyhagymás hegységről,
- túrabot, (kutyák ellen is jól használható),

- riasztó spray, (nagy vad ellen)
- elsősegély csomag
- GPS készülék,

- okos telefon amelyen egy telepített applikációval (pl.OsmAnd, GPSis, Locus Map), nagyszerűen használható a fenti linkről letöltött GPS track


A Menasági Közbirtokosság jóvoltából szombat este kiadós vacsora lesz!

Környezetünk védelme érdekében kérünk hozzál magaddal saját bögrét, tányért, evőeszközt!

Felelősség:
A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy az Egyeskő 60 teljesítménytúra viszonylag nehéz terepen zajlik. A sikeres teljesítéshez megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint tapasztalat szükséges. Bármely résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a szervezők nem tartoznak felelősséggel.

Egészségügyi ellátás, elsősegély:
A teljesítménytúra időtartama alatt HEGYIMENTŐ SZOLGÁLAT van készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venni, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett társának.

http://www.salvamontharghita.ro/  0-salvamont - 0725826668

Szerzői jogok:
A rendezvényen a résztvevőkről fényképek, videofelvételek készülhetnek. A fényképek, videofelvételek szerzői jogát a szervezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.

Figyelem!
A szervezők fenntartják a jogot, hogy veszélyhelyzetben az útvonalat módosítsák, illetve a rendezvényt félbeszakítsák.


A szintidőn belül teljesített résztvevőket emléklappal díjazzuk, a megfáradt testünket a közeli sörözőben pihentetjük meg, ahol nem sajnálunk egy búcsú sört magunktól és e jelmondattal búcsúzunk, "ne haragudjatok, hogy találkoztunk".

A benevezési díj egységesen 25 lej.
A túrára a 18. életévét be nem töltött személyek csak szülő kíséretében nevezhetnek be.

Bejelentkezés ide kattintva lehetséges 2019 október 2-ig.

Az űrlap kitöltésével elfogadja, hogy adatait a helyszíni regisztráció megkönnyítése érdekében felhasználjuk.

Jó készülődést. Viszontlátásra.

            a Szervező csapat

 Kedves Barátaink!


Az idei túránk némiképp másképp fog zajlani mint az előzőek, ezért az alábbi gondolatokat, információkat szeretnénk megosztani veletek:
1.- A szervezők nem biztosítanak evőeszközt a táborban! Ha enni szeretnél a főtt ételből,gondoskodj evőeszközről, tányérról. Előző években sok műanyag szemetet termeltünk, ezt próbáljuk visszaszorítani.
- Ivóvizet a bírói pontokban nagy kiszerelésű palackokból tölthettek, legyen palack, kulacs nálatok.
- A túrán 0 szemét tolerancia lesz. Ez azt jelenti, hogy gondoskodnotok kell az általatok termelt szemétről, a táborban nem lesznek szemetesek.
2. Idén szigorúan csak a sátor szállítását fogjuk vállalni. Sátraitok át lesznek nézve, fel lesznek címkézve, derékaljatokat, hálózsákotokat nektek kell vinni.
3. Balánbányáról biztosítunk buszt a visszaútra, az ára 15-20 lej között lesz, igényelni, fizetni a regisztráláskor lehet.

Szigorú szabályaink ellenére szeretettel várunk!
Szervezőék