Regisztráció
Elfelejtette jelszavát?
Hírek
Időjárás
Weather by Freemeteo.com
Szervezők
Támogatóink


Partnerek


Névnap
2020. július 6.
hétfő,
Csaba napja van.
Pontos idő:
[]

Hírek

Köszönetnyilvánitás, biztatás

   A túra befelyeztével érkeztek köszönetnyilvánitások, biztatások amiket úgy érezzük meg kell osztani másokkal is, hisz ez motivál minket is a jovoben.

"Kedves Szervezők, kedves Túrázók!

Amikor elhatároztam hogy klaviatúrát ragadok hogy kiírjam magamból élményeim okozta érzéseimet, nem az vezérelt hogy egy összefoglalóval számoljak be időjárásról, nehézségekről és vízhólyagokról azoknak akik megtisztelnek azzal hogy elolvassák soraim. Őszintén szólva még arról a csodáról sem szeretnék hosszabban értekezni, mellyel a Kárpátok főgerincéről időről időre elénk táruló látvány ajándékozott meg minket, mert ezeket szavakba önteni tökéletlenségem miatt úgysem lennék képes. Hiszen én, aki néhány nappal ezelőtt először nézhettem ki az Ecsémről, még mindig a hatása alatt vagyok annak leírhatatlan és agyamnak nehezen megérthető érzésnek, melyet a hely ereje sugárzott szét bennem, miközben a széltől kergetett hosszú ködfoszlányok apránként engedték sejtetni a büszke gránit ormoknak behódoló, a történelem viharai által megtépázott ősi föld nehéz titkait. Éreztem, ide kevés a szem mellyel csak nézni tudok, ide lélek kell mellyel ha alázatos vagyok látni is fogok. Ebben a látásban siettek segítségemre azok, akik munkájukkal, erőfeszítéseikkel, felajánlásaikkal, mosolyukkal, bíztatásukkal azon fáradoztak hogy ezt csodavilágot megmutassák, megmutathassák nekünk. És el is érkeztem mondanivalóm igazi céljához a köszönetnyilvánításhoz, melyet azokhoz az Emberekhez szeretnék intézni innen a Pilisből, akik részt vettek ennek a számomra zarándoklattal felérő, páratlan Út megszervezésében.
Mivel az út során bizonyos időközönként erős kihívásokkal küzdöttünk, mind a két nap gyaloglásának vége felé sepregetettekké váltunk, melyet én kezdetben nagyon szégyelltem, mert ennél komolyabb ambíciókkal érkeztem ide. Ami miatt (és bocsánat hogy ezt írom) még sem bánom, hogy így alakult, az a szervezőktől kapott példaértékű és intelligens hozzáállás amivel bíztattak, motiváltak bennünket saját nehézségeink leküzdéseiben.
Ennek köszönhetően ha utolsóként is, de BEÉRKEZTÜNK a célba és bár tudom hogy mindenkinek megadtátok azt a szeretetet ahogy minket fogadtatok, számomra életre szóló élménnyé vált a szívből jövő tapsotok, ujjongásotok és elismerésetek.

Azt hiszem hogy ez lehet az az erkölcsi tisztaság, melyre alapként a Kárpátok ölelte medencében léphetünk és építhetün

Végül kívánom, hogy a jó Isten tartsa meg egységben azt a néhány Jóbarátot akik ennek a túrának értelmi szerzői és aktív szervezői most már sokadik éve és segítse meg családtagjaikat is, hiszen nem kevés áldozatot kell hozniuk nekik is Értünk.

Felemelő volt köztetek. Köszönjük!

Solymár, 2009. Magvető havának 8. napján

Gulyás István, felesége és barátai"

"Kedves László!
Ha nem zavarom levelemmel, érdeklődöm az idei túra sikere felől. Kedvező volt-e az idő, sok volt-e a résztvevő? Én sajnos csak gondolatban tudtam a túrán részt venni, mert szept. 5-én az Aranyos nevű túrán a Pádison az Eszkimó jégbarlang bejáratánál egy rossz lelépéssel bokatörést és ficamot szenvedtem.
Vágyom arra, hogy legalább a Gyimesi Átjárótól Egyeskőig valamikor részt vehessek a túra 2. szakaszán, és ne csak képekről nézzem az Egyeskőt. ( Eddigi két próbálkozásommal csak az első napi rész sikerült bejárnom, tavaj elég elfogadható idővel, még sütött a nap, amikor már a bográcsos főtt ételt kanalaztuk.)
Remélem a korábbi sok résztvevő is arra buzdítja Önöket, hogy a következő években is megszervezzék ezt a túrát a csodálatos szépségű útvonalon, felejthetetlen élmény nyújtva sokunknak, akik nem olyan szerencsések, hogy otthonunktól karnyújtásnyira legyenek ilyen gyönyörűségek.

Üdvözlettel és köszönettel a szervezésért: Modok Mária"


"Kedves barátaim!
Ezúton is szeretném mégegyszer megköszönni az Örökmozgó T.E. nevében az elmúlt gyönyörű hétvégét! Jó volt újra veletek találkozni, és a túra is egy életreszóló emlék marad számunkra!!!

Baráti üdvözletem Neked és a szervező barátaimnak! Indián.""Adjon Isten jó Napot kedves Szervezők,Résztvevők!
Mint első kiszálló, nagyon szégyellem magam, de nem tudtam minek nézek elébe. Első megjelenés, és , az első 15 km-en kiszállás !!!! , hát ez nem én vagyok.Vagy mégis?! Rögvest, mire hazaértem Csonka Magyarországra- megtaláltam, a rég elfeledett igazi hegymászó cipőmet- amelynek hiánya okozta a bajt számomra a túrán. Ennek ellenére a mélyreható élmény volt ez a pár nap. Van mit tanulnunk Tőletek!
Mi már, itt a " Fővárosban " teljesen eltérő értékrend szerint élünk. Elszakadtunk a természettől, az állattartástól,a természetességtől. Bármennyire szeretnénk mi kevesen itt Csonka- Magyarországon- már csak kín-keservvel tudjuk tartani egmásban a lelket. Kis csoportokba szerveződünk, így próbálunk a globális " hülyeségből " mind kevesebbet átélni.
Maradjatok ilyenek, tiszták, normalis észjárásúak, szelídek. Ennek előfeltétele a Székelyföldön maradás! Ott kell túlélnetek, ott kell boldognak lennetek, példát mutatnotok - Nekünk.
Ne engedjétek leigázni magatokat- senki és semmi által.

Üdvözlettel, és Isten áldását kérve Rátok dr. Jankó Zsuzsanna Nagykovácsi"
Feltöltötte: 2009-10-13 00:27:31 -kor bart.laci